tel_mail
Vyše 200 surovín skladom, ihneď k odberu, nízke ceny, možnosť rozbaľovania.

Hammamelis viržínsky

Droga obsahuje 10% trieslovín s antiseptickými a sťahujúcimi účinkami. Užíva sa pri liečbe povrchových zranení a tiež v kozmetike. Ker je významnou rastlinou pri výrobe kozmetických prípravkov s vyhladzujúcim účinkom – krémov, pleťových toník a vôd po holení. Veľmi zaujímavé je, že na tento účel je vhodný iba jeden druh tohto kríka, a to hamamel virgínsky, ktorý má zvieravé, protizápalové a antioxidačné vlastnosti vďaka obsahu tanínov (hamamelitanín), prchavých olejov, organických kyselín a flavonoidov. Liečivé látky z hamamelu sú súčasťou doplňujúcich liečivých prírodných prípravkov pri hnačkách, hemoroidoch a kŕčových žilách. Ďalej pomáhajú pri zápaloch ústnej dutiny a zápaloch ďasien a tiež pri liečbe atopického ekzému. Listy hamamelu pomáhajú obmedziť sčervenanie, ktoré sa často vyskytuje u citlivej pleti a objavuje sa na lícach a okolo nosa. Hamamel totiž výrazne zvyšuje odolnosť kapilár, a to pomáha pri všetkých týchto vyššie vymenovaných problémoch.

Kontaktný formulár
  1. (vyžadované)
  2. (zadajte správny e-mail)
  3. (vyžadované)